Select Page
illustraties uit 365 manieren om naar je dag te kijken

Barbara Tammes (Amsterdam, 1966) begon op haar negentiende haar carrière als copywriter op een reclamebureau. Ze heeft gewerkt als creative en creative director in Amsterdam, Londen, Milaan en Kaapstad voor bureaus zoals FHV/BBDO en PPGH/JWT voor zowel nationale als internationale klanten. Haar werk is internationaal bekroond met verschillende prijzen waaronder een Gouden Leeuw op het festival van Cannes, D&AD award en Silver Award en op de New York festival.

In 2000 ging ze een samenwerkingsverband aan met The Mind , een in New York gevestigde online denktank. Ze werkte voor verschillende Nederlandse ‘groene’ bedrijven. Ze heeft ook het creatieve team bij Talpa op een regelmatige basis met vonken, inzichten en tv-format ideeën geïnspireerd.

Barbara heeft het Handboek voor het bouwen van je eigen Luchtkasteel geschreven en getekend. Dat is ook  gepubliceerd in Amerika, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Brazilië, China en dit jaar ook in Italië.  In 2012 heeft ze een jaar lang een visuele column voor het tijdschrift Happinez gemaakt met verschillende nieuwe Luchtkasteel kamers. 

In november 2015 is haar kinderboek voor Querido verschenen: Het Leven volgens Pippa Leeuwenhart met een bijbehorend eigen invul journal. In februari 2016 verscheen het vervolg Pippa’s journal No2: Mijn leven is een prachtige puinhoop. Beide boeken zijn ook in het Fransen Duits vertaald. In november 2016 is het invuljournal bij uitgeverij Querido verschenen: 365 manieren om naar je dag te kijken.

In 2018 verscheen haar boek We’re here to get you UKED bij uitgeverij Snor, in 2019 verscheen de engelse uitgave bij Uked Publishing. In oktober 2020 verschijnt haar nieuwste boek Playmode, een methode voor creativiteit bij Nijgh & Van Ditmar.

Barbara woont op een boerderij vlakbij Amsterdam met haar man, twee kinderen, vijf paarden, een hond, een kat, een wisselende hoeveelheid kippen afhankelijk van de eetlust van een vos en een kerkuil.